Logo psykoterapeut Jimmy Viborg
Logo psykoterapeut Jimmy Viborg

Genvind friheden med angst terapi og angst behandling

Få professionel angst behandling med fokus på ro og balance i nervesystemet samt håndtering af negative tankemønstre.

Slip angsten og få friheden tilbage!

Angst behandling og angst terapi

Angst: Når nervesystemet tager overhånd

Oplever du ofte uro, bekymringer eller frygt, der griber om sig og forstyrrer din hverdag?

Angst er en almen menneskelig følelse, som vi alle oplever fra tid til anden. Men for nogle kan angsten blive så intens og langvarig, at den hæmmer dem i at leve et frit og meningsfuldt liv.

Hvad er angst?

Angst er en naturlig reaktion på stress eller fare. Når vi står over for en trussel, aktiveres vores nervesystem, og en række fysiske og mentale forandringer finder sted. Dette er kendt som "kamp-frys-flugt"-responsen.

Hjertet hamrer, vi sveder, musklerne spændes, og tankerne kører på højtryk. I de fleste tilfælde er denne reaktion sund og hjælper os med at håndtere farlige situationer.

Men hos personer med angstlidelser kan denne kamp-frys-flugt -respons blive overaktiveret, selv når der ikke er reel fare. Dette kan føre til en række ubehagelige symptomer, både fysiske og mentale.

Symptomer på angst kan omfatte:

 • Hjertebanken og åndenød
 • Svedture og rysten
 • Uro og rastløshed
 • Svimmelhed og svaghed
 • Panikanfald
 • Koncentrationsbesvær
 • Tankemylder og negative tanker
 • Frygt for at dø eller miste kontrollen

  Med den rette støtte og vejledning kan du lære at regulere dit nervesystem, slippe dine angst symptomer og genvinde kontrollen over dit liv.

  Få hjælp, slip af med angst og genvinde kontrollen over dit liv.

  Book en gratis samtale og hør hvordan jeg kan hjælpe dig til et angstfrit liv.

Angst behandling - Psykoterapeut Jimmy Viborg

Helbredelse af angst ligger i nervesystemet

Heldigvis er angst en tilstand, der kan behandles med succes. Angstbehandling tilbyder en række effektive metoder til at slippe angsten, håndtere den og reducere dens negative indflydelse på dit liv.

De mest effektive tilgange til behandling af angst fokuserer på at regulere nervesystemet og de tilknyttede tankemønstre. Når vi lærer at aktivere det parasympatiske nervesystem, som er ansvarligt for afslapning og velvære, kan vi deaktivere den overaktive kamp-frys-flugt -respons og dermed reducere angstsymptomerne, for til sidst at blive fri for angst.

Den form for angstbehandling, jeg tilbyder, omfatter:

 • Meta kognitiv adfærdsterapi, hvor du lærer at identificere og slippe de negative og svære tankemønstre.
 • Somatisk kropsterapi, der fokuserer på beroligelse af nervesystemet og teknikker, der lærer dig at berolige dit nervesystem og håndtere de svære følelser.
 • Ressourcebaseret terapi, fokus på dine styrker og ressourcer, så du derigennem kan genvinde kontrollen og handlekraft i dit eget liv.

Nervesystemet beroliges igennem kropsterapi, men du lærer også, hvordan du selv kan balancere dit nervesystem og håndtere et angstanfald. Du vil lære:

 • Mindfulness og meditations øvelser der hjælper dig med at fokusere på nuet, acceptere og slippe dine tanker samt følelser uden at dømme dem.
 • Selvhypnose og meditations øvelser der hjælper din krop og nervesystem til dyb afslapning og derigennem ro i sindet.
 • Åndedrætsøvelser der aktivere det parasympatiske nervesystem og reducere stress og angst.

Kontakt mig og hør hvordan jeg kan hjælpe dig med at overvinde din angst, så du kan leve et friere og mere meningsfuldt liv.

Jeg kan hjælpe dig

"Alle personer rummer en styrker og række kvaliteter, som på grund af angsten, er lukket ned for. Derfor elsker jeg de øjeblikke hvor klienterne får øje på deres kerne kvaliteter, den de i virkeligheden er under angsten, lander i dem selv og bliver fri for angst."

Jimmy Viborg

psykoterapI PArTERAPI & KROPSTERAPI

JIMMY VIBORG

Lyt til kroppen

Rævsagervej 2B, Foldby

8382 Hinnerup

Tlf. 27471027

CVR 41329858