Sådan vælger du den RIGTIGE psykoterapeut for digHvad er vigtigt

Hvem er den rigtige psykoterapeut for dig?

Det gode match er vigtigt når du vil finde den rigtige psykoterapeut for dig.


Det er super vigtig med et godt match hvis du vil have den bedste hjælp og få mest muligt ud af dit terapiforløb.


Der er en række gode pejlemærker i valget af den rigtig psykoterapeut for dig og dermed det gode match.

Prisen er ikke vigtig

Prisen kan selvfølgelig have betydning hvis du ikke har så mange penge, men husk at det er en investering i dig selv og dit helbred – derfor mener jeg at du ikke skal vælge nogen fra på grund af pris hvis der er et match, i forhold til en som har en lavere pris hvor der ikke er et godt match.


Uden yderligere sammenligning, så bruges der årligt mange penge på vedligehold af ens bil - så nu når dit psykiske helbred hænger sammen med dit fysiske helbred og omvendt - er det vel også hensigtsmæssigt at bruge penge på dit helbred.

Afstand er ikke vigtig

Det kan opleves som besværligt at skulle køre en halv time eller mere og måske ligefrem træls at skulle tage bus og eller tog for at komme frem. MEN afstand og transportbøvl skal sættes i forhold til det at komme til den helt rigtige psykoterapeut for dig, det kan jeg ikke understrege nok.


Det kan være super godt givet ud at bruge lidt ekstra tid på transport, for at komme til lige netop den rigtige psykoterapeut for dig.


Hvad den rigtige psykoterapeut er for dig kommer jeg ind på herunder i de næste afsnit.


Transporttiden giver dig i øvrigt tid til dig selv, tid til refleksion, tid til fokus på dig! Endeligt er der jo også mulighed for online terapi som mange tilbyder.

Lyt til dine følelser - mærkes det godt?

Når man møder et nyt menneske, så kan man hurtig mærke om det er en person man kan lide og umiddelbart har tillid til.


Det er vigtigt at du føler tillid til din psykoterapeut, så du skal med tiden får mod til at åbne op omkring dit problem.


Så når du undersøger hvilken psykoterapeut du skal vælge, så vil jeg anbefale dig, mest af alt, at lytte til dine følelser.


Når det mærkes rigtigt, så er det tit det rigtige, og så kan det godt være at den bedste psykoterapeut for dig ligger en time væk fra dig.


Det er helt klart værd at køre efter det gode match.


Hvordan føles det når du kigger på pågældende psykoterapeuts hjemmeside – mærk efter. Føles og mærkes det ”rigtigt” indeni dig?


Stol på det du mærker – din intuition har ret!


Du kan evt. prøve at ringe vedkommende op og mærke kemien der. Er der noget som stritter, så bør du vælge en anden.


Det er vigtigt at der er ro indeni, så er der de bedste forudsætninger for succes med terapien.

Er der et match til psykoterapeutens specialer?

Vi psykoterapeuter dækker bredt, men der er ikke alt vi personligt har erfaring med.


En psykoterapeut som har specialiseret sig lige netop indenfor dit problem område, har allerede erfaringer med dette emne og vil derfor være rigtig godt klædt på til at hjælpe netop dig.

Uddannelsen ok og medlem af en brancheforening?

Rent fagligt skal tingene jo også være i orden, så psykoterapeuten skal også have en god uddannelse bag sig.


Det er hurtigst at se ud fra om vedkommende psykoterapeut er medlem af en brancheforening, såsom Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FaDP) eller Dansk Psykoterapeut forening.


Når du vælger en psykoterapeut som er medlem af en af de to brancheforeninger, så er det din garanti for at vedkommende:

✔️ Er fagligt godt uddannet

✔️ Har en masser af praktisk træning bag sig

✔️ Er etisk forpligtet både menneskeligt og terapeutisk

✔️ Går i regelmæssig supervision

DET ENDELIGE VALG AF PSYKOTERAPEUT

Uanset om du bruger de tre forslåede parametre til at træffe dit valg, så er det vigtigt at du er tro imod dig selv. Du skylder ikke psykoterapeuten eller andre noget. Husk at det altid er muligt at tage én session og bagefter beslutte dig for om du vil fortsætte. Valget er dit og kun dit ! Husk at rose dig selv allerede nu, du har truffet et valg om at få hjælp – det er det første store skridt!Selvom du i Google søgte på "psykoterapeut Viborg" og fandt frem til mig, Jimmy Viborg, som holder til ved Foldby, vest for Aarhus, så kan det være at du alligevel skal give mig en chance 😉